CivilFollowMe

Geschikt voor AutoCAD BricsCAD

Let op: CivilFollowMe kan als aanvullende module op de CCToolbox Complete worden aangeschaft. Voor deze module is een aparte activatie vereist.

CivilFollowMe is een palette waarmee een aangesloten GPS gebruikt kan worden als navigatie in de kaart. De coördinaten worden automatisch omgerekend naar RD en de kaart schuift en zoomt mee met de GPS locatie. Door middel van de optie om de GPS coördinaten te verzamelen of door het kiezen van een punt uit de kaart, kan op een snelle wijze blokken, polylijnen en bogen worden gemeten en getekend.

Deze module is zeer geschikt om op een Windows Tablet te draaien in een BricsCAD of AutoCAD omgeving. Zo kan zeer snel de situatie worden geïnventariseerd en ontbrekende objecten worden bijgemeten. In combinatie met CivilClassify kan het net gemeten object direct worden geclassificeerd. Ook kan met een ingebouwde camera direct foto's worden gemaakt welke zijn voorzien van de GPS locatie. Met CivilNotes kunnen deze foto's eenvoudig op de juiste locatie in de kaart worden geplaatst.

FAQ CivilFollowMe

Heb ik een dure GPS nodig?

Nee, ook een eenvoudige GPS ontvanger van een paar tientjes werkt prima voor een globale plaatsbepaling. Zolang een GPS met Bluetooth verbonden is en de data in NMEA formaat doorgeeft, kan de GPS ontvanger worden gebruikt.

Wat is de nauwkeurigheid?

De nauwkeurigheid van de GPS ontvanger is bepalend. Met een goedkope ontvanger zonder een correctie via een inbelnetwerk zoals 06-GPS zal ongeveer 5 tot 10 meter nauwkeurig zijn. Een duurdere GPS met een verbinding via een correctie netwerk zal op centimeter niveau kunnen meten.

Voor het inventariseren is een goedkope ontvanger ruimschoots voldoende. Meestal volstaat om een globale positie aan te geven in de kaart. Vervolgens kan in de kaart nauwkeurig worden ingeschetst of worden aangesloten op reeds aanwezige geometrie.

Afbeeldingen

Zoeken

Downloaden

Download hier de laatste versie. U kunt deze onbeperkt 30 dagen uittesten of uw bestaande versie upgraden (alleen met onderhoudscontract).