CivilNotes

Geschikt voor AutoCAD BricsCAD

CivilNotes is een palette waarmee op eenvoudige wijze notities beheerd kunnen worden in de huidige tekening. De notities zijn of tekening-gebonden of locatie-gebonden. Aan elke CivilNote kan een document link worden gekoppeld, bijvoorbeeld een Excelbestand maar ook een afbeelding. Zo kan ook een foto inventarisatie snel in kaart worden gebracht.

Notes kunnen afzonderlijk worden toegevoegd of vanuit een map met foto's waarbij u direct door alle foto's bladert, een locatie opgeeft en eventueel een omschrijving invoert. Indien een GPS locatie in de Exif data van de afbeelding is opgeslagen, dan wordt de locatie automatisch omgerekend naar RD.

FAQ CivilNotes

Waar worden de CivilNotes opgeslagen?

De CivilNotes worden opgeslagen in de tekening. Om alle notes te verwijderen kan via de rechter muisknop optie alle notes in één keer worden verwijderd.

Worden de gelinkte afbeeldingen meegestuurd bij verzenden?

Nee, de link is slechts een verwijzing naar een bestand. Een gelinkt document of afbeelding wordt niet ingesloten in de tekening en dient afzonderlijk te worden verstrekt aan de persoon waar u de tekening naar toe stuurt.

Ik heb foto’s gemaakt met een GPS locatie.

Deze worden bij het inlezen automatisch omgezet naar een RD locatie. Is dit niet de correcte positie? Kies dan een betere uit de kaart.

Al mijn foto’s liggen op dezelfde plek!

De Camera App's van mobiele telefoons en tablets hebben vaak de mogelijkheid om een GPS locatie in de tekening op te slaan. De default Camera App van Android mobiele telefoons en tablets haalt echter maar één keer een GPS locatie op, en dat is tijdens het starten van de App. Alle foto's die daarna gemaakt worden, hebben dezelfde locatie. Dit is op te lossen door voor elke nieuwe foto de App af te sluiten en opnieuw te starten.

Afbeeldingen

Zoeken

Downloaden

Download hier de laatste versie. U kunt deze onbeperkt 30 dagen uittesten of uw bestaande versie upgraden (alleen met onderhoudscontract).