CivilSmart

Geschikt voor AutoCAD BricsCAD

CivilSmart is een palette waar diverse handige functies op zijn samengebracht. Zo is het mogelijk om snel taludarceringen te plaatsen tussen polylijnen, paalafwijkingen te berekenen tussen inmeting en uitgezette punten, automatisch legenda's maken van de aanwezige objecten in de tekening, en hoeveelheden en lengtes bepalen van objecten die vervolgens direct in Excel gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld bestekken.

Andere handige functies zijn o.a. het direct kunnen mailen van geselecteerde objecten, zonder de tekening uit te hoeven kleden of eTransmit te gebruiken, ontwerphoogten aanpassen met een nieuwe waarde, en nieuwe Osnap punten instellen op 1/3e, 1/4e of 1/5e van lijnen. Regelmatig komt er nieuwe functionaliteit bij.

FAQ CivilSmart

Ik heb ook een handig idee!

We horen het graag. Neem contact met ons op en als er een generieke oplossing voor is waar iedereen wat aan heeft, dan bouwen we het in één van de volgende versies in.

Op welke laag worden de taludarceringen geplaatst?

Nagenoeg alle functies van CivilSmart die objecten toevoegen aan de tekening, doen dit op de actieve laag.

Houdt de taludarcering rekening met 3D lijnen?

Ja, bij 2D polylijnen is de volgorde van selecteren van belang, maar bij 3D lijnen worden de taludarceringen uitgetekend naar de hoogten van de 3D lijnen.

Kan ik paalafwijkingen berekenen naar de balk?

De afwijking wordt berekend als rechtstreekse afstand. AutoCAD weet zelf niet te bepalen of een paal op, naast of dichtbij een belangrijke balk ligt, die beoordeling dient de constructeur zelf te doen. Maar het scheelt al enorm veel tijd als je in plaats van bijvoorbeeld alle 500 palen nog maar 17 grote afwijkingen hoeft te beoordelen.

Hoe kom ik aan het kaartmateriaal?

Voor de kaartenmodule dient er wel kaartmateriaal beschikbaar te zijn. Civilcenter heeft openbare Top25 Raster bestanden van het Kadaster samengesteld in een bibliotheek. Deze kan gratis worden gedownload via een downloadlink. Aangezien deze bibliotheek ca. 1.5 gygabyte groot is, wordt deze data niet in de installatie meegeleverd.

Neem contact op met CivilCenter met het verzoek om de downloadlink.

Ook is het mogelijk om eigen kaartmateriaal zoals een verzameling luchtfoto's in een bibliotheek te plaatsen. Aangezien dit geen standaard is maar altijd maatwerk, kan CivilCenter aanbieden om uw organisatie te helpen met het samenstellen van zo'n bibliotheek. Neem hiervoor contact met ons op.

Afbeeldingen

Zoeken

Downloaden

Download hier de laatste versie. U kunt deze onbeperkt 30 dagen uittesten of uw bestaande versie upgraden (alleen met onderhoudscontract).