CivilKlic

Geschikt voor AutoCAD BricsCAD

CivilKlic is een module waarmee de door het Kadaster geleverde Klic melding gevectoriseerd kan worden naar AutoCAD objecten. Klic meldingen worden door het Kadaster geleverd in bitmap afbeeldingen met een niet al te hoge resolutie. Met CivilKlic worden deze bitmaps gevectoriseerd en met geo-referentie geplaatst in de kaart.

FAQ CivilKlic

Wat is de nauwkeurigheid van de gevectoriseerde bestanden?

De nauwkeurigheid van een Klic levering is ongeveer 1m, volgens opgave van het Kadaster. De lijndikte van de bitmaps is omgerekend in AutoCAD units circa 30cm. De gevectoriseerde lijn is dus redelijk onnauwkeurig en kan alleen gebruikt worden ter indicatie.

Waarom zijn de lijnen zo hoekig?

Bitmaps bestaan uit vierkante pixels. Bij het vectoriseren van een schuine lijn kan het vectorisatieproces denken dat de lijn een haakse hoek maakt, om bij het volgende hoekpunt van de pixel een nieuwe haakse hoek toe te voegen. Zo ontstaat een zigzaglijn. De nauwkeurigheid van de lijn wordt er niet minder om, het vervangen van deze lijn door een lijnrechte lijn verhoogt de nauwkeurigheid daarnaast ook niet.

Afbeeldingen

Zoeken

Downloaden

Download hier de laatste versie. U kunt deze onbeperkt 30 dagen uittesten of uw bestaande versie upgraden (alleen met onderhoudscontract).